Alleen naar Turkije

Om op reis te gaan, moet je een hoop dingen regelen. Niet alleen dat, je moet op de hoogte zijn van de gebruiken van een land. Zeker als je als vrouw alleen op reis gaat, iets dat onder jonge mensen steeds populairder wordt. In deze blog vertel ik je hoe je op een veilige en prettige manier als vrouw alleen door dit land kan reizen. Lees je mee?

Ken de lokale gewoonten en cultuur

Voordat je naar Turkije reist, is het belangrijk om enig begrip te hebben van de lokale gewoonten en cultuur. Turkije is een overwegend islamitisch land, dus respect voor de religie en tradities is van cruciaal belang. Bedekkende kleding moet je dus wel meenemen, zeker als vrouw. Turkije is een land met een rijke geschiedenis en gevarieerde gewoontes. Leer enkele basisuitdrukkingen in het Turks, zoals "hallo", "dank u" en "sorry", aangezien dit deuren kan openen en lokale mensen het kunnen waarderen dat je moeite doet om hun taal te spreken.

Kies veilige accommodatie

Bij het kiezen van accommodatie is het belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Kies voor gerenommeerde hotels of pensions in veilige buurten. Lees online beoordelingen en controleer de veiligheidsvoorzieningen en beoordelingen van voorgaande gasten voordat je een keuze maakt. Kijk online of je specifiek hotel kunt vinden die aanbevolen worden voor vrouwen alleen.

Kleed je respectvol

Zoals ik net zei, hoewel Turkije modern en kosmopolitisch is, wordt het nog steeds gewaardeerd als je je respectvol kleedt, vooral bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën. Bedek je schouders en knieën en draag loszittende kleding. Dit toont respect voor de lokale cultuur en helpt mogelijke ongewenste aandacht te vermijden.

Houd je waardevolle spullen veilig

Zoals in elke grote stad is het belangrijk om op je persoonlijke bezittingen te letten. Draag een veilige tas die je goed kunt sluiten en overweeg het gebruik van een geldriem onder je kleding voor het bewaren van je paspoort, geld en andere belangrijke documenten. Wees voorzichtig in drukke plaatsen, vooral in het openbaar vervoer, waar zakkenrollers actief kunnen zijn.

Maak gebruik van betrouwbare vervoersopties

Wanneer je Istanbul tickets koopt en uiteindelijk op de plaats van bestemming aankomt, krijg je te maken met het OV van Turkije. Openbaar vervoer in Istanbul kan druk zijn, maar het is een handige manier om rond te reizen. Maak gebruik van de officiële taxi's of apps zoals Uber om veilig van de ene plek naar de andere te komen. Vermijd het instappen in niet-gemarkeerde taxi's. Better safe than sorry! Voor de vlucht hoef je niet veel extra maatregelen te nemen. Aangezien je je dan nog niet in het land begeeft, is vliegen naar Turkije hetzelfde als voor andere landen.