De beste voordelen van het delen van een auto: Minder impact op het milieu!

Als het gaat om het verminderen van jouw impact op het milieu, zijn er veel dingen die je kan overwegen. Je kan recyclen, composteren, biologisch eten, minder autorijden… de lijst gaat door. Maar een van de beste dingen die je kunt doen om jouw impact te verminderen is een auto delen met iemand anders.

Een auto met iemand delen heeft veel voordelen. Ten eerste vermindert het het aantal voertuigen op de weg, wat het verkeer en de files vermindert. Het vermindert ook de hoeveelheid vervuiling die voertuigen produceren. En, misschien wel het belangrijkste, het vermindert de hoeveelheid middelen die worden gebruikt om voertuigen te bouwen en te onderhouden. Een huur auto is ook een goede optie, maar deze staat stil als jij nergens heen hoeft. Als je korte, onregelmatige ritjes maakt is een auto delen de betere optie.

Hoe werkt het delen van een auto precies? 

Het delen van een auto is simpel met Greenwheels. Hier kies je een tarief dat het beste bij je past. Vervolgens reserveer je de auto bij jou in de buurt en ga je direct de weg op. Je wordt alleen gefactureerd op de kilometers die je rijdt, de rest word afgehandeld door Greenwheels!

1) Gratis inschrijving 

Er zijn verschillende voordelige tarieven beschikbaar, vanaf €0 per maand. Zodra je klaar bent met registreren, kun je Greenwheels gebruiken om direct te beginnen met reizen. 

2) Bepaal een datum en begin met rijden 

Via onze handige app kun je een Greenwheels voertuig in de buurt reserveren en ontgrendelen. Je kan de boordcomputer verlaten door de sleutel te verwijderen. 

3) Parkeren en vergrendelen 

Jouw reis is nu voorbij. rijd de auto dan terug naar waar hij oorspronkelijk stond. Gebruik de app om te vergrendelen nadat je de sleutel in de boordcomputer hebt gestoken. Zo eenvoudig is het!

Greenwheels zit door heel Nederland. Auto delen Amsterdam, Utrecht of Rotterdam? Er staan honderden auto's door deze steden klaar om gedeeld te worden.

Veiligheid onderweg

Natuurlijk is verkeersveiligheid de hoogste priorieit bij het rijden van gedeelde auto's. De deelauto's worden daarom voortdurend gecontroleerd, zowel in de garage als door de wagenparkcontroleurs. Met deze blog en een aantal praktische alternatieven voor in de auto helpen we je graag om veilig te rijden. We controleren ook of elke nieuwe bestuurder een geldig rijbewijs heeft. 

Iedereen op de weg, inclusief jouw passagiers en andere bestuurders, heeft baat bij veilig rijden. Je hebt de cruciale verantwoordelijkheid om de auto veilig van punt A naar punt B en terug te rijden. Jouw rijgedrag, verkeersinzicht, voertuigbeheersing en rijgedrag zijn daarbij cruciaal. Bij Greenwheels bieden ze een aantal slimme voorzieningen in de auto om een comfortabele en veilige autorit verder te vergemakkelijken.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om jouw impact op het milieu te verminderen, overweeg dan om een auto met iemand te delen. Het is een geweldige manier om een steentje bij te dragen aan de planeet!