Droom vakantie in Maleisië

Wie wil niet elke zomer het liefst aan een mooi strand liggen en in klaar water zwemmen? Voor veel mensen is dit te duur, maar het kan ook goedkoper. In Maleisië kun je een prachtige kust vinden waar het water prachtig is en je onder palm bomen kunt slapen. In deze reisblog vertel ik jullie over het mooie eiland Redang. Dit eiland ligt aan de oost kust van Maleisië en is perfect om even 1 week rust te vinden.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft een groot vliegveld. Als je van Europa komt, zal dit meer dan waarschijnlijk je begin punt zijn. Om naar Redang te komen is namelijk niet de gemakkelijkste taak. Een manier is om een vlucht van Kuala Lumpur naar de Sultan Mahmud luchthaven te nemen. Van hier is het een stukje rijden met een taxi. Vervolgens pak je een boot en brengen ze je snel naar Redang eiland.

Redang

Aan de stranden van Redang kun je verschillende hotels vinden. De prijzen verschillen soms erg, dus vergelijk ze zeker. Zodra je ingecheckt bent kun je beginnen met relaxen. Enkele stappen buiten je kamer en je bent al op het strand. Op dit eilandje ga je geen straten of auto’s vinden, het is dus complete rust.

Alleen rust?

Heb ook zin om iets anders te dun dan alleen maar rusten kan dat natuurlijk ook. Je kunt aan veel plekken gaan snorkelen. Gewoon in het water voor je kamer of met een boot iets verder weg. Als je de boot pakt, zie je natuurlijk veel meer. De locals weten waar ze naartoe moeten om de meest exotische vissen te zien. Je moet wel oppassen dat je je rug niet helemaal verbrand, dus pak zeker genoeg bescherming mee.