Hoe was onze ervaring met een reisverzekering van Allianz?

Reis maken

Op reis gaan brengt veel onzekerheden met zich mee. Niet alleen moet je jouw gehele reis regelen, de spullen inpakken en zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt, ook moet je goed bekijken hoe je alles in geval van nood geregeld hebt. Wij besloten daarom te gaan kijken voor een goede reisverzekering. Omdat we hier weinig ervaring mee hadden, besloten we NederlandReview te raadplegen. We bekeken de verschillende aanbieders en kwamen uiteindelijk bij een reisverzekering van Allianz terecht. De reviews trokken gelijk onze aandacht.

Een reisverzekering van Allianz uitzoeken

Op de website van Allianz konden we in eerste instantie niet direct iets vinden. De website was namelijk niet heel overzichtelijk, waardoor de producten voor ons gevoel door elkaar liepen. Omdat we hadden gelezen dat er op mails niet altijd even goed gereageerd werd, besloten we te bellen naar de klantenservice. Een vriendelijke medewerker stond ons te woord en legde uit welke pakketten er mogelijk waren als we een reisverzekering van Allianz afsloten. Dit bleken nogal wat mogelijkheden te zijn, omdat er veel verschillende dekkingen aan te schaffen zijn.

Reis vergelijken

Goedkope verzekeringen met een ruime dekking

Nu hoefden we alleen nog maar een verzekering te vinden die bij het budget paste. We vertelden ons budget en voor welke doeleinden we dachten dat we de reisverzekering van Allianz in de toekomst nodig gingen hebben. De medewerker vond gelijk de perfecte verzekering, waar we ook niet veel aan kwijt zouden zijn per jaar. In eerste instantie wekte dit achterdocht op. Een goedkope verzekering, daar kon niet veel bij vergoed worden. Het tegendeel werd bewezen. De ruime dekking zorgde ervoor dat we bij veel verschillende scenario’s geholpen zouden worden.

De hulp tijdens onze vakantie

Achteraf bleek het zelfs maar goed te zijn dat we een reisverzekering van Allianz af hadden gesloten. Onze koffers waren dusdanig beschadigd tijdens de vliegreis, dat deze niet meer te gebruiken waren voor de terugvlucht. We moesten dus de hulp inschakelen van de verzekeraar, zodat we in ieder geval nog een deel van de kosten gedekt zouden hebben. Wat bleek? We mochten voor een groot bedrag aan nieuwe koffers uitzoeken, waardoor we zelfs voor de terugweg de beste koffers in ons bezit hadden en onbezorgd konden genieten van de rest van onze vakantie.

Reis maken

We houden onze verzekering aan

Een reisverzekering van Allianz afsluiten is voor ons een goede stap geweest. De goede hulp van de klantenservice heeft ons aan de beste verzekering geholpen op basis van onze wensen en ook tijdens de vakantie konden we bij de verzekeraar terecht om alles te regelen. We zijn nog nooit zo blij geweest met een verzekering, waar we ook niet te veel voor betalen gedurende het jaar. Mochten er ooit mensen op zoek zijn naar een nieuwe verzekering, dan bevelen we deze ook zeker aan. Je weet immers nooit waar je hem voor nodig gaat hebben en dan kun je er maar beter eentje hebben afgesloten.