Londen en Parijs: misschien wel Europa’s mooiste steden

mooiste steden europa

Op het Europese continent zijn mooie steden zeker geen zeldzaamheid. Ondanks de enorme concurrentie op dit gebied moet je echter toch concluderen dat Londen en Parijs altijd tot de mooiste steden van Europa zullen blijven behoren. Deze steden geven het begrip ‘stad’ simpelweg een heel nieuwe dimensie. Dit komt door zowel de immense grootte als het enorme aanbod aan bezienswaardigheden en attracties die je in deze beide steden vindt. Ben je van plan binnenkort naar een van deze steden af te reizen? Lees dan even verder om op de hoogte te zijn van de belangrijkste hoogtepunten.

mooiste steden europa

Parijs

In Parijs kun je ten eerste natuurlijk onmogelijk om de wereldberoemde Eiffeltoren heen. Bijna net zo beroemd is misschien wel het Louvre, een van de belangrijkste kunstmuseums van de wereld. Andere hoogtepunten die je bij een bezoek aan Parijs kunt bezoeken zijn onder meer de Notre-Dame (gotische kathedraal), Les Champs-Elysées en de prachtig op een heuvel gelegen Sacré-Cœur. Iets buiten de stad kun je ook het paleis van Versailles en natuurlijk Disneyland met een bezoekje vereren. Los van dit alles is Parijs als geheel een stad die elegantie en liefde uitstraalt.

Londen

Londen is als hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk een van de meest toeristische steden ter wereld. Hier is dan ook genoeg aanleiding voor. Echte toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld de Big Ben, de Tower of London en het Buckingham Palace. Ook de Tower Bridge is een bezienswaardigheid die indruk maakt op elke toerist. Verder staat Londen bekend als een buitengewoon internationale en dus diverse stad. In het uitgebreide centrum van de stad vind je mede als gevolg daarvan dus eettentjes met de meest uiteenlopende karakters. Op culinair gebied heeft Londen dus meer te bieden dan welke plek dan ook.