The big 5 spotten in Afrika

Er zijn een heleboel bijzondere dieren op aarde en er komen steeds meer dieren bij. Nu is er een groep van dieren gemaakt die erg bijzonder is en die je nergens anders tegenkomt. Het gaat dan om the big 5. Dit zijn een groep dieren in Afrika die je erg groot en machtig zijn. ze staan elkaar dan ook vrijwel nooit in de weg en het lukte de mensen vaak dan ook niet om de dieren te doden. Daar hebben zijn dan ook hun naam aan te danken en het is dan ook zeker aan te raden om op safari te gaan en deze dieren te bezoeken.

The big five

Welke dieren?

Wanneer jij praat over de officiële the big 5 dan praat je over vijf verschillende dieren. Op de nummer één staat natuurlijk de olifant. Dit is het grootste landdier op aarde. Daarna komt de leeuw. Dit is de koning van alle dieren en daarom staat deze dan ook op de lijst. Verder staat de luipaard erop. Dit dier is onwijs snel en daarom ook niet te missen op de lijst. Tot slot krijg je nog de zwarte neushoorn en de Afrikaanse buffel. Dit zijn twee dieren die niet te missen zijn en daarom ook zeker leuk om te spotten in Afrika.

Nederland

In Nederland kun je ook the big 5 vinden. Je hebt ze natuurlijk in dierentuinen. Nu vind je daar misschien geen buffel, maar ook die kun je vinden in Nederland. Verder hebben wij in Nederland onze eigen versie van de grote vijf. Het gaan dan om de bever, edelhert, ree, wild zwijn en een zeehond. Nu zie je deze dieren minder snel dan in Afrika als je op safari bent, maar je kan ook op safari in eigen land. Hier moet je wel rekening houden met het weer, want het kan nog wel eens regenen.