Tip: goedkoop een lpg gasfles vullen

nefco1

Zoals de trouwe lezer wel weet ben ik een echte reiziger, een die graag over de weidse vlakten des werelds zwerft. Onlangs heb ik een brandweerbusje gekocht dat ik aan het opknappen ben. Het is een oud ding, wel meer dan veertig jaar heeft deze wagen dienst gedaan bij de brandweer. Nu maakt ik ‘m rijklaar voor een lange reis, wat betekent dat er het een en ander aan aangepast dient te worden. Momenteel ben ik bezig met het laten inbouwen van een lpg gasfles, iets wat mij veel voordeel geeft.

Het goedkope gas geeft vele voordelen

nefco9Immers, rijden op gas is vele malen goedkoper dan rijden op benzine. De originele tank die erin zit wordt nu aangevuld met deze lpg gasfles, opdat ik beide kan combineren. Niet overal in Europa is het even gemakkelijk aan lpg te komen namelijk, en zo heb ik tenminste nog wat om op terug te komen. Ook liet ik een gasfles vullen voor gebruik in het keukentje, dat ik nu nog aan het bouwen ben maar straks dankbaar in gebruik zal nemen. nefco8Ik heb er nog even over getwijfeld beide vanuit dezelfde tank te laten komen met een ingebouwd verdeelstuk, maar heb toch gekozen voor twee afzonderlijke flessen. Het handige is dat ik de gasfles van de keuken straks ook gewoon onderweg kan vullen bij een tankstation. Voor nu laat ik het telkens vullen bij Nefco, dat haar gas zeer voordelig aanbiedt, ook voor particulier gebruik, zoals in mijn geval. Voor 26,5 liter gas ben je slechts 21 euro kwijt – daar kun je dus echt geen buil aan vallen!