Wandelen vlakbij de Costa Blanca

Een half uur rijden van de mooie Spaanse Costa Blanca ligt een klein laaggebergte waar je prima kan wandelen , ook in de winter, herfst en nazomer. Het is een prachtig en puur gebied met een echte Spaanse feel. Er zijn rotsen, rust, ruimte, vogels, dorpen en hier een daar een oude Spaanse boerderij of Finca.  Vanuit zo´n  Finca worden wandelvakanties georganiseerd door Refugio Marnes.  De boekingsperiode is van 1 oktober tot 1 april, dus buiten het hoogseizoen.

Zware en mindere zware routes

In dit achterland van de Costa Blanca is het klimaat heel geschikt voor wandelen. Het is er droog, zonnig en de temperaturen zijn aangenaam, meestal tussen de 18 en 25 graden Celsius.  Wandelaars die bij Refugio Marnes boeken logeren op een traditioneel gerestaureerd Spaans boerenerf, in een kamer of een heel vakantiehuis. Er zijn verschillende mogelijkheden. En je kunt ervoor kiezen om zelf te koken of toch een kamer met ontbijt of zelfs volpension. Dat is ook wel fijn na het lopen. Verder zijn er routes voor beginnende en gevorderde lopers.

Anderen ook welkom

Ook als je niet kunt of wilt wandelen kan je een verblijf boeken bij Refugio Marnes. Er zijn op dit mooie boerenlandgoed verschillende overnachtingsmogelijkheden, typisch voor het Spaanse agriturismo.  Je kunt overnachten in de voormalige boerenhoeve of Finca, in de stallen of los Establos of de schaapskooi of la Ruina.  In een kamer of in een heel vakantiehuis. En in de omgeving kun je behalve wandelen ook prima mountainbiken, golven. Of van de natuur, de vogels en de bergen genieten. En vergeet niet om de typische Spaanse dorpen te bezoeken. En ga de steden Valencia en Alicante bekijken. Dat kan ook op de heen- of terugreis.